Sélectionner une page

Ontdek de Ardennen te Paard: Een Avontuur in de Natuur

Welkom in de betoverende wereld van paardrijden in de Ardennen! Stel je voor: je zit comfortabel in het zadel, je paard stapt rustig voort, en om je heen ontvouwt zich een schilderachtig landschap van dichte bossen, glooiende heuvels en kabbelende beekjes. De frisse lucht vult je longen, het zachte geluid van hoefgetrappel vermengt zich met het gezang van vogels, en je voelt de dagelijkse drukte van je afglijden.

De Ardennen bieden een paradijs voor liefhebbers van natuur en avontuur. Of je nu een doorgewinterde ruiter bent of nog nooit op een paard hebt gezeten, hier vind je routes en paden die perfect aansluiten op jouw ervaring en wensen. Van korte, ontspannende ritten door bloemrijke weiden tot uitdagende trektochten door ruige bossen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Laat je leiden door ervaren gidsen of verken de natuur op eigen houtje met je eigen paard – hoe je ook kiest te rijden, een avontuur te paard in de Ardennen is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

We bieden volgende mogelijkheden aan:
1) Stapwandeling 1uur: Deze wandeling loopt langs de onderkant van <Les bois des Wagnes>.
Moeilijkheidsgraad: Beginner

2) Stapwandeling 3uur: Bij deze wandeling volgen we de RAVEL tot aan de cremerie van Doische, hier kunnen we dan samen gezellig een ijsje eten!
Moeilijkheidsgraad: Beginner

3) Galopwandeling 1u30 – 1u45: Deze wandeling loopt door <Les bois des Wagnes>. Voor deze wandeling dient U ervaring te hebben.
Moeilijkheidsgraad: Gevorderd (in het bezit zijn van A-brevet)

4) Wandelroute via kaart. U kan ook uw paarden bij ons stallen tijdens uw vakantie. Zo kan U zelf de leuke wegen en paden ontdekken. Deze wandeling kan enkel met uw eigen paard.

! Indien U nog nooit gereden heeft, raden wij aan om eerst een initatieles te volgen. Dit voor uw veiligheid en de veiligheid van onze paarden en pony’s. Wees hier dus eerlijk over.

!Wandelingen zonder gids kunnen enkel met uw eigen paard.

Praktische Informatie

  • Toegankelijkheid: U kan parkeren langs de weg naast de manège. Gelieve 30 minuten VOOR aanvang van de wandeling aanwezig te zijn. 
  • Wat mee te nemen: Indien geen ruiterkleding: gemakkelijke kledij zoals een legging en stevige schoenen. Een veiligheidshelm is verplicht en kan U bij ons lenen. 
  • Verzekering: Indien U niet gedekt bent bij eventuele ongevallen, kan U beroep doen op onze dagverzekering. Deze kost €4 en hierbij dient U het online formulier in te vullen. 
  • Inschrijven: Bij de inschrijving dient U uw gewicht en lengte door te geven, dit om de paarden en pony’s te verdelen voordat de wandeling start. Een maximum van 90 kg dient gerespecteerd te worden. 
  • Eigen paard: Gelieve ons via het contactformulier te contacteren indien U een stal wenst te reserveren voor uw paard tijdens uw verblijf in de Ardennen (Periode, aantal paarden, Trailer ter plaatse, vlas/stro). Voordroog hooi, krachtvoer en bedding is inbegrepen. 
  • Groepen: U kan ook uw eigen wandeling reserveren 

Fotogalerij

Contact en Reserveringen